Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul israelian Benjamin Netanyahu îşi anulează vizita în Emirate şi Bahrain, din cauza restricţiilor

Gali Tibbon/Pool via Reuters
Benjamin Netanyahu

Premierul israelian Benjamin Netanyahu şi-a amânat, din cauza restricţiilor de călătorie impuse pentru contracararea pandemiei de coronavirus, vizita în Emiratele Arabe Unite şi în Bahrain, prevăzută pentru săptămâna viitoare, a anunţat joi biroul său de presă, informează AFP, potrivit AGERPRES.

Citește și: Reguli draconice la școală: elevii nu au voie să facă schimburi. Părinții nu pot intra în incintă/ DOCUMENT

Israelul a decretat pe 24 ianuarie suspendarea zborurilor internaţionale în cadrul măsurilor sanitare menite să limiteze răspândirea variantelor de COVID-19. Guvernul israelian urmează să se reunească joi pentru a decide dacă va prelungi sau nu carantina impusă la nivel naţional de la sfârşitul lui decembrie.

"În pofida importanţei călătoriei la Abu Dhabi şi Bahrain, premierul Benjamin Netanyahu a decis să-şi amâne deocamdată vizita în condiţiile în care zborurile au fost interzise", a informat biroul de presă al guvernului, într-un comunicat. Netanyahu "apreciază mult invitaţiile din partea prinţului moştenitor (al Emiratelor) şeicul Mohammed bin Zayed (al-Nahyan) şi a regelui Bahrainului, Hamad bin Issa al-Khalifa, şi pacea istorică stabilită între ţările noastre", continuă comunicatul.

Miercuri, purtătorul de cuvânt al lui Netanyahu pentru presa arabă, Ofir Gendelman, a anunţat pe Twitter că premierul va face "o scurtă vizită în Emirate şi poate în Bahrain, săptămâna viitoare".

Această deplasare ar fi fost prima vizită oficială a lui Netanyahu în cele două ţări din Golf.

Emiratele Arabe Unite şi Bahrainul au fost primele ţări din Golf care au încheiat, în septembrie anul trecut, acorduri de normalizare a relaţiilor cu Israelul, negociate sub egida SUA. Aceste acorduri au fost calificate drept "trădare" de către palestinieni.

În urma acestui val de normalizare a relaţiilor, numeroase acorduri comerciale au fost semnate între Emirate şi Israel în sectoarele agro-alimentar, al turismului şi înaltelor tehnologii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.