Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul israelian Naftali Bennett a avut o întrevedere cu preşedintele Emiratelor Arabe Unite la Abu Dhabi

Der Spiegel
Naftali Bennett

Prim-ministrul israelian Naftali Bennett a avut o întrevedere joi cu preşedintele Emiratelor Arabe Unite, şeicul Mohammed bin Zayed al-Nahyan, cu prilejul unei vizite-fulger la Abu Dhabi, a doua în şase luni după normalizarea relaţiilor dintre cele două state în 2020, transmite AFP.

Naftali Bennett şi şeicul Mohammed ben Zayed al-Nahyan au 'discutat despre cooperare şi oportunităţi de dezvoltare' în diferite domenii, mai ales în cele ale 'securităţii alimentare şi sănătăţii', a transmis agenţia oficială WAM a Emiratelor.

Cei doi lideri se mai întâlniseră la Abu Dhabi în decembrie, în prima vizită a unui şef de guvern israelian în Emirate, apoi în Egipt în martie.

Şeicul Mohammed conducea de facto ţara înainte de a-i urma oficial fratelui său vitreg bolnav, Khalifa bin Zayed al-Nahyan, decedat la mijlocul lunii mai, potrivit Agerpres.ro.

'Vom aduce relaţia privilegiată care s-a ţesut între ţările noastre la un nivel superior, pentru creşterea şi securitatea popoarelor noastre', a declarat Naftali Bennett înaintea plecării din Israel.

Israelul a semnat la sfârşitul lunii mai un acord de liber schimb cu EAU, primul de acest fel cu un stat arab.

În septembrie 2020, Emiratele şi Bahreinul au devenit primele ţări arabe din Golf care şi-au normalizat public relaţiile cu Israelul, sub impulsul fostului preşedinte american Donald Trump, fiind urmate de Maroc şi Sudan.

Israelul, EAU şi Bahreinul sunt îngrijorate de activităţile nucleare ale Iranului şi de intervenţiile acestuia în diferite teatre regionale.

Naftali Bennett a 'salutat' joi rezoluţia adoptată de Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) care aduce în mod oficial la ordine Teheranul, pe fondul impasului în negocierile pentru salvarea acordului nuclear din 2015.

Această decizie 'indică în mod clar că Iranul continuă să joace jocuri şi continuă să se ascundă', a afirmat Bennett, acuzând 'ipocrizia Iranului în problema nucleară şi în general'.

Teheranul a denunţat joi ca 'politică şi neconstructivă' rezoluţia AIEA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.