Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Israelului se arată pregătit de o masivă ripostă militară în urma incidentelor de astăzi

Benjamin Netanyahu

Beniamin Netanyahu, premierul Israelului, a declarat că Ierusalimul privește cu gravitate atacurile pe care le-a atribuit Hamasului și Jihadului islamic. „Israelului i se va plăti un preț greu de către oricine încearcă să-i facă rău", a spus el, informează The Jerusalem Post.

În ceea ce privește tensiunea din Siria, opiniile sale rămân la fel de articulate: Netanyahu a spus că a precizat clar de multe ori că Israelul are linii roșii în Siria. „Nu vom permite Iranului să se înființeze în Siria și să acționeze împotriva noastră și să producă arme în Liban", a mai spus el.

Beniamin Netanyahu insistă asupra eliminării oricărei baze iraniene din Siria și nu doar lângă granița cu Israelul. „Iranul trebuie să părăsească în întregime Siria", a spus el, adăugând că Israelul nu face parte din înțelegeri care ar fi de acord cu orice altceva. „În orice caz, vom acționa în conformitate cu interesele noastre, cu sau fără înțelegeri. Ne vom apăra pe noi înșine, deoarece suntem hotărâți să ne asigurăm viitorul ", conform aceleiași surse.

Vezi și: Armata israeliană a interceptat un atac cu obuze în sudul Israelului

Între timp, ambasadorul UE în Israel, Emanuele Giaufret, a reacționat imediat la atacurile cu mortiere din sud, în legătură cu barajul „copii se pregăteau pentru școală”, spunând că „atacurile fără discriminare sunt total inacceptabile și condamnate fără rezerve”.

Reprezentantul ONU pentru Orientul Mijlociu, Nickolay Mladenov, s-a arătat atent la situația de astăzi, declarându-se „profund îngrijorat de arderea fără rațiuni a rachetelor de către militanții palestinieni din Gaza către comunitățile din sudul Israelului”. Mladenov a spus că cel puțin una dintre „rachete a lovit în imediata vecinătate a unei grădinițe și ar fi putut să ucidă sau să rănească copiii. Astfel de atacuri sunt inacceptabile și subminează eforturile serioase depuse de comunitatea internațională pentru îmbunătățirea situației din Gaza”, conform cu agenția de presă israeliană.

El a făcut apel la toate facțiunile să „exercite reținere, să evite escaladarea și să prevină incidente care pun în pericol viața palestinienilor și israelienilor”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.