Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Israelului se retrage de tot - În prag de alegeri anticipate, Naftali Bennett anunță că nici nu mai candidează

Naftali Bennett

Premierul Naftali Bennett nu va candida la viitoarele alegeri pentru Knesset, a anunțat el miercuri, potrivit Jerusalem Post.

De asemenea, el a anunțat miercuri seară că ministrul de interne Ayelet Shaked va prelua conducerea partidului său Yamina după ce el va demisiona. Într-o notă optimistă, el a anunțat că în curând vor exista "vești importante și fericite" în ceea ce privește viitorul Israelului.

Bennett și-a reiterat angajamentul de a organiza o tranziție ordonată a puterii către viitorul prim-ministru Yair Lapid.

"Statul Israel este dragostea vieții mele. Să-l slujesc este chemarea mea", a spus el. "Voi lăsa după mine o țară înfloritoare, puternică și sigură".

El a menționat liniștea actuală de la granița cu Gaza și capacitatea sa de a lucra alături de parteneri cu ideologii conflictuale drept principalele sale realizări.

"Am dovedit că oameni cu opinii diferite pot lucra împreună. Nimeni nu trebuie să renunțe la opiniile sale, dar este cu siguranță posibil și chiar necesar să lăsăm deoparte, pentru moment, argumentele ideologice și să ne ocupăm de economia, securitatea și viitorul statului Israel. Am dovedit că există un bine comun", a declarat el.

El a mulțumit familiei sale și colegilor săi parlamentari, fără a-i menționa, în special, pe recent dezertorii Idit Silman și Nir Orbach.

"Naftali Bennett este un patriot israelian", a scris pe Twitter ministrul Justiției, Gideon Sa'ar, după anunț. "A fost un prim-ministru bun care a ocupat funcția într-un mod elegant. Am lucrat cu o cooperare deplină pentru Israel și cetățenii săi. Sunt convins că se va întoarce pentru a servi țara în viitor. Naftali, îți mulțumesc și mult noroc!".

"Fratele meu Naftali, îți mulțumesc, în numele meu și al întregului popor al Israelului", a scris pe Twitter premierul supleant Yair Lapid.

În urma anunțului lui Bennett, un sondaj realizat de N12 News a arătat că partidul Yamina ar obține cinci locuri dacă va fi condus de ministrul de interne Ayelet Shaked.

În plus, sondajul a constatat că Partidul Likud ar obține 34 de locuri, Yesh Atid ar obține 20 de locuri, Albastru și Albastru și Partidul Sionist Religios ar obține fiecare câte nouă locuri, Shas opt și Iudaismul Tora Unit șapte locuri. Lista comună ar obține șase, în timp ce Partidul Muncii și Yisrael Beytenu ar obține câte cinci. Ra'am, Meretz și Noua Speranță ar trece pragul cu câte patru locuri fiecare.

Blocul de opoziție din spatele lui Benjamin Netanyahu ar avea, prin urmare, 58 de locuri fără Yamina și 63 de locuri cu ea. Blocul anti-Netanyahu (excluzând Lista comună) ar avea 56 de locuri cu Yamina și 51 de locuri fără ea și fără Lista comună.

Anunțul a fost făcut în timp ce Knesset-ul se pregătea să se dizolve miercuri seară, iar alegerile sunt așteptate la sfârșitul lunii octombrie sau la începutul lunii noiembrie.

Bennett a deliberat dacă să candideze sau nu la viitoarele alegeri. Fracțiunea sa Yamina se luptă în sondaje și, asaltată de dezertări, lista partidului este incertă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.