Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul italian Giuseppe Conte, despre noul pod din Genova: 'Dintr-o rană care încă se vindecă greu, s-a ridicat simbolul unei noi Italii'

ANSA
Giuseppe Conte

Prim-ministrul italian Giuseppe Conte a afirmat luni că inaugurarea noului pod din oraşul italian Genova, care îl înlocuieşte pe cel care s-a prăbuşit în urmă cu doi ani provocând moartea a 43 de persoane, este un semn al viitorului luminos al ţării, relatează dpa şi Reuters.

"Dintr-o rană care încă se vindecă greu, s-a ridicat simbolul unei noi Italii", a postat Conte pe Facebook, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Ultimă oră! Traian Băsescu face praf, în direct, alianța PNL-USR-PLUS: ‘Alianța marxisto-liberală’

Conte, împreună cu preşedintele Sergio Mattarella, urmează să participe la ceremonia de inaugurare din oraşul port în următoarele ore.

Sergio Mattarella urmează să se întâlnească cu reprezentanţii familiilor victimelor şi ai parchetului care investighează circumstanţele prăbuşirii podului, printre care şi posibile deficienţe de mentenanţă.

Noul pod, conceput de arhitectul vedetă Renzo Piano, înlocuieşte fostul viaduct care s-a prăbuşit în oraş pe 14 august 2018, unul dintre cele mai grave dezastre civile din Italia ultimelor decenii.

Citește și: Moment penibil pentru Nelu Tătaru la unitatea mobilă de Terapie Intensivă din Galați: ‘Ați văzut și dumneavoastră ce s-a întâmplat’

Într-un interviu pentru ziarul Corriere della Sera, Piano a spus că a conceput podul şi pilonii săi eliptici înalţi de 40 de metri ca pe o navă pentru a prinde lumina Mediteranei şi a se potrivi cu caracterul acestui oraş, relatează Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.