Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Italiei critică intrarea navei umanitare cu 43 de migranţi la bord în apele teritoriale italiene

Giuseppe Conte

Premierul italian Giuseppe Conte l-a acuzat joi pe căpitanul unei nave umanitare că a luat o decizie ''incredibil de gravă'' în această săptămână atunci când a decis să navigheze în apele teritoriale italiene în pofida unei interdicţii în acest sens adoptate de Roma, relatează Reuters, potrivit agerpres.ro.

''Acel căpitan, care a luat această decizie şi care de zece zile ţine oamenii în această situaţie, a acţionat într-o manieră pe care eu o consider incredibil de gravă. Este ceva ce îngrijorează nu doar guvernul italian, ci şi pe magistraţii din Italia'', a declarat Conte, care se află în Japonia pentru a participa la Summitul G20.

Citește și: Silviu Mănăstire anunță echipa pe care și-a făcut-o azi-noapte Viorica Dăncilă: ‘O să fie scandal!’

O navă umanitară germană, care a stat timp de două săptămâni pe mare având la bord zeci de migranţi salvaţi, a anunţat miercuri că a sfidat interdicţia de intrare în apele teritoriale italiene, în pofida riscului de a primi amenzi grele.

Nava asociaţiei respective, denumită Sea-Watch 3, a staţionat în apele internaţionale din largul insulei italiene Lampedusa. Ea a preluat 53 de persoane din Libia pe 12 iunie. De atunci, Italia a acceptat să primească 11 dintre ei din motive medicale sau umanitare, dar a refuzat să preia şi grupul de migranţi rămas.

Citește și: EXCLUSIV ‘Spirala’ USR-PLUS-LGBT-Rezist. Finanțatorul din umbră

În baza unui decret guvernamental recent, iniţiat de ministrul de interne al Italiei, Matteo Salvini (extrema-dreaptă), navele umanitare care nu respectă ordinele de a nu intra în apele teritoriale italiene pot fi amendate cu sume cuprinse între 10.000 şi 50.000 de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.