Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Italiei va prezenta un plan naţional pentru a spori siguranţa în caz de cutremur

cutremur Italia 2

Premierul italian Matteo Renzi a promis luni că va prezenta un plan naţional pentru a spori siguranţa în caz de cutremur, în timp ce echipele de salvare continuă căutarea de cadavre după seismul de săptămâna trecută în care şi-au pierdut viaţa cel puţin 292 de persoane, transmite Reuters. Renzi a spus că Italia are nevoie de o 'schimbare de mentalitate' şi că în următoarele zile va prezenta un proiect, supranumit 'Casa Italiei', pentru care va căuta implicarea politicienilor, a sindicatelor, a experţilor tehnici şi a companiilor de construcţii.

El a mai afirmat că statul italian va cheltui atât cât este nevoie pentru acest plan, care va include realizarea de structuri rezistente la cutremur, măsuri pentru eficienţă energetică şi asanări de terenuri, fără a specifica însă o sumă. Într-un interviu acordat luni seară postului naţional de televiziune Rai, el a subliniat că în procesul de reconstrucţie "termenele trebuie să fie clare, iar supervizarea cheltuielilor - eficientă" şi a anunţat că până la sfârşitul săptămânii guvernul va numi un comisar special. "Lucrul care a lipsit deseori în trecut a fost realizarea unui plan pentru întreaga ţară bazat pe prevenire", a precizat el într-o scrisoare adresată anterior luni susţinătorilor săi. Renzi a mai declarat că a discutat deja despre noul plan cu arhitectul italian Renzo Piano, care i-a spus că s-ar putea să fie nevoie de două generaţii - adică circa 50 de ani - pentru ca Italia să ajungă la cele mai bune standarde internaţionale în materie de siguranţă.

"Faptul că este un proiect pe termen lung nu este un motiv ca el să nu înceapă imediat", a subliniat premierul. Italia s-a confruntat cu 36 de cutremure cu magnitudinea de cel puţin 5 grade începând cu 1900, aproape fiecare soldându-se cu morţi, distrugeri şi acuzaţii că guvernele nu au făcut suficient pentru a proteja vieţile cetăţenilor şi patrimoniul, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.