Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Justin Trudeau: 'Canada va sancţiona 58 de persoane şi entităţi ruse'

Agerpres - Reuters
Justin Trudeau

Canada va sancţiona ''58 de persoane şi entităţi ruse'' în răspuns la invazia Ucrainei de către armata rusă, a anunţat joi premierul canadian Justin Trudeau, invocând ''sancţiuni severe'', relatează AFP.

Sancţiunile vor viza în special ''membri ai elitei ruse'', ''mari bănci ruse'' şi ''membri ai Consiliului de Securitate rus'', a precizat premierul canadian. ''Suspendăm toate autorizaţiile de export pentru Rusia'', a adăugat Justin Trudeau, apreciind că invazia rusă a Ucrainei reprezintă o ''ameninţare imensă la adresa securităţii şi păcii în lume''.

Justin Trudeau a precizat că a discutat joi cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski. El a participat, de asemenea, joi dimineaţa, la o reuniune virtuală cu liderii G7 şi ai NATO.

Aceste sancţiuni, anunţate ca răspuns la ''atacul militar iresponsabil şi periculos al Rusiei'', se adaugă la prima ''serie de sancţiuni'' impuse de Ottawa marţi: interzicerea tranzacţiilor cu teritoriile separatiste pro-ruse, sancţiuni împotriva parlamentarilor şi a băncilor ruse, potrivit Agerpres.ro.

Au fost impuse şi ''sancţiuni suplimentare'' băncilor ruse susţinute de stat şi Canada va ''interzice toate tranzacţiile financiare cu acestea''.

În noaptea de miercuri spre joi, Canada - care are a doua cea mai mare diasporă ucraineană din lume - a avertizat că ''acţiunile revoltătoare'' ale Rusiei ''nu vor rămâne nepedepsite''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.