Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Kiril Petkov se deplasează la Baku pentru a confirma cantităţile de gaz azer pentru Bulgaria

spiegel.de
Kiril Petkov

Premierul bulgar Kiril Petkov a afirmat că va merge la Baku, în Azerbaidjan, săptămâna aceasta pentru a confirma cantităţile de gaz azer care urmează să fie livrate Bulgariei. Adresându-se marţi jurnaliştilor în oraşul Veliko Tarnovo, centru-nord, Petkov a spus că se aşteaptă ca interconexiunea cu Grecia, care va transmite un miliard de metri cubi de gaz azer pe an, să fie operaţională în iulie.

''Încercăm să facem un amestec între gazul lichefiat şi gazul din Azerbaidjan, astfel încât preţul mediu de livrare să fie mai bun decât cel al Gazprom, pentru a ne asigura că economia bulgară este competitivă şi diversificată'', a spus el, potrivit Agerpres.ro.

În ceea ce priveşte situaţia politică din Bulgaria, premierul a anunţat că se aşteaptă ca guvernul să continue să lucreze şi să fie stabil, în pofida ieşirii partidului ''Există un Astfel de Popor'' (TISP) din coaliţie.

Dacă nu avem 22 de legi adoptate până la sfârşitul anului, pierdem şi blocăm 20 de miliarde de Leva din fonduri europene pentru economia bulgară, a spus Petkov, referindu-se la adoptarea revizuirilor bugetului de stat pe 2022 şi a pachetului de legi necesar pentru a începe implementarea Planului Naţional de Recuperare şi Rezilienţă. El a subliniat că acum este important să se ajusteze pensiile, ceea ce nu se întâmplă, familiile tinere nu beneficiază de scutiri suplimentare de taxe, preţurile rămân mari, diversificarea gazelor trebuie să continue, iar ţara trebuie să se pregătească pentru un eventual nou val de COVID în această toamnă.

Dacă intrăm într-o serie de alegeri în acest moment, ar fi într-adevăr o pierdere de timp. Toată lumea trebuie să-şi dea seama de ce se află în Adunarea Naţională şi care este responsabilitatea lor, a reiterat Petkov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.