Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Libanului spune că nu îi va forţa pe refugiaţii sirieni să se întoarcă în ţara lor

Operation World
Liban

Premierul libanez Saad al-Hariri a afirmat joi că ţara sa nu îi va forţa pe refugiaţii sirieni să revină în ţara lor, dar a cerut mai mult sprijin internaţional în ceea ce priveşte criza refugiaţilor, relatează DPA. Peste un milion de sirieni au fugit în ţara vecină Liban după izbucnirea războiului în ţara lor, în 2011, şi acum reprezintă aproape un sfert din populaţia Libanului, conform Agerpres.

În contextul în care guvernul de la Damasc a recâştigat controlul asupra unei mari părţi a teritoriului Siriei şi luptele au încetat în multe zone, unii politicieni libanezi au cerut ca refugiaţii sirieni să revină în ţara lor. 'Poziţia guvernului meu este foarte clară. Nimeni nu va forţa pe nimeni să se întoarcă dacă ei nu doresc aceasta', a spus Hariri.

Într-un discurs la o conferinţă a donatorilor, la Beirut, în cadrul căreia s-a cerut suma de 2,68 miliarde de dolari pentru ajutoare umanitare în acest an, Hariri a avertizat că refugiaţii vor încerca să ajungă în alte ţări dacă nu există suficient sprijin pentru ei în Liban. 'Avem nevoie de mai mult sprijin din partea comunităţii internaţionale, întrucât facem un serviciu public comunităţii internaţionale. Altfel, aceşti oameni, dacă nu facem mai mult, dacă nu faceţi mai mult, vor încerca să se refugieze în altă parte', a avertizat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.