Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Ludovic Orban anunță că a schimbat doi consuli: 'E în pregătire și consulul general din New York'

Inquam Photos / Octav Ganea
Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri seara că a schimbat doi consuli, inclusiv pe fostul purtător de cuvânt al guvernului Dăncilă, Nelu Barbu. El a mai spus că ”e în pregătire” schimbarea consulului general al României în New York, Cătălin-Radu Dancu, anunță MEDIAFAX.

Citește și: PNL face dezvăluiri- Viorica Dancilă a mințit: ‘Ii reamintesc doamnei Dăncilă că falsul în declarații este o infracțiune’

”Practic am schimbat doi consuli, de la Milano și Shanghai. De asemenea e în pregătire consulul general de la New York, dl. Dancu (Radu Cătălin Dancu - n.r.), care e un personaj foarte pitoresc. Încercăm să trimitem diplomați de carieră, care să reprezinte cu adevărat interesele României și nu plasamente de ultima oră a unor oameni, clienți politici ai guvernului, pentru că toate astea s-au făcut practic după începerea procedurii moțiunii de cenzură, știind că e posibil să cadă guvernul”, a declarat la Digi24 Ludovic Orban.

El a mai spus că dorește blocarea instalării ”clientelei pesediste” în instituțiile publice.

”De altfel, am oprit aproape toate concursurile, pentru că în toate instituțiile publice ei au dat drumul la consursuri. Când a demarat procedura moțiunii de cenzură ei au dat drumul la concursuri ca să-și plaseze clientela. Concursuri... Simulacru de concursuri, cu un singur candidat pe post. Au vrut să ocupe toate funcțiile de conducere și de execuție vacante, ca atunci când venim noi să ne trezim cu toată clientela pesedistă băgată pe ușa din dos”, a adăugat Orban.

Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului, a declarat, miercuri, referitor la abrogarea numirii lui Nelu Barbu în funcția de consul la Shanghai, că Hotărârea de guvern nu a produs efecte juridice, iar misiunea nu fost încă preluată de acesta.”Asta este soarta purtătorilor de cuvânt”, a mai spus el.

”Hotărârea de guvern respectivă nu a produs efecte juridice, iar misiunea nu a fost preluată de persoana respectivă. Asta este soarta purtătorilor de cuvânt”, a declarat șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, care are în coordonare și activitatea de comunicare a Executivului.

Citește și: Dezastru pentru România- Datoria externă a explodat

Guvernul a adoptat miercuri o hotărâre pentru abrogarea deciziei de numire a lui Nelu Barbu în funcția de consul la Shanghai.

Pe 14 octombrie, fostul purtător de cuvânt al Guvernului Nelu Barbu, fusese numit, printr-o decizie a Vioricăi Dăncilă în funcția de consul la Shanghai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.