Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Ludovic Orban: 'Îl susținem pe Mureșan la vicepreședinția PPE și pe Donald Tusk la conducerea formațiunii'

facebook
siegfried muresan

Ludovic Orban a declarat, luni, că Guvernul îl susține pe Siegfried Mureșan la funcția de vicepreședinte al PPE. Totodată, premierul a mai precizat că îl susține pe Donald Tusk la funcția de președinte al PPE și că i-a transmis acestuia dorința de a-l avea pe Antonio Lopez secretar general al PPE, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Dezvăluire șocantă în cazul celor doi copii și femeii care au murit la Timișoara: De câte ori s-a sunat la Salvare

"Susținem un candidat la funcția de vicepreședinte al PPE, în persoana lu Siegfried Mureșan, susținem candidatura lui Donald Tusk la funcția de președinte al PPE. De asemenea, cu ocazia congresului vom avea foarte multe întâlniri bilaterale, vă vom comunica calendarul acestor întâlniri bilaterale. În ceea ce mă privește pe mine până acum am stabilit, în marja congresului PPE, opt întâlniri bilaterale, cu premieri din diferite țări care sutn membrii de partide din cadrul PPE, cu comisari europeni, întâlniri care ne permit întărirea relațiilor cu partenerii noștrii și evident creșterea influenței pe care o avem la nivel european", a declarat, luni, premierul Ludovic Orban.

Întrebat dacă îl susține pe pe Antonio Lopez-Isturiz la funcția de secretar general al PPE, Ludovic Orban a răspuns: "Evident, domnul Lopez este prietenul nostru, dar aici procedura la congresul PPE este aceea că întâi este ales președintele și președintele propune apoi secretarul general. Sigur că noi i-am transmis celui pe care-l susținem la președinte că relația noastră cu domnul Lopez este una foarte bună".

Citește și: Lia Olguța Vasilescu își pune ‘Mâna dreaptă’ la bătaie! ‘Intervalul’ dat noului ministru al Muncii .

Congresul Partidului Popular European va avea loc între 20 și 21 noiembrie în Croația, la Zagreb. Aproape 2.000 de participanți din 40 de state au fost invitați să participe la congresul din Zagreb.

La congresul PPE va participa și președintele României Klaus Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.