Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Ludovic Orban: 'Sunt localități unde autoritățile locale nu au resurse financiare de a plăti cheltuielile'

Inquam Photos / Octav Ganea
Ludovic Orban

Ludovic Orban a declarat că există în prezent localități unde autoritățile locale nu mai au bani pentru a plăti cheltuielile curente. Premierul a precizat că va discuta marți cu reprezentanții Asociației Municipiilor din România (AMR) pentru a vedea ce poate fi îndreptat la rectificarea bugetară, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Veste proastă pentru soțul Olguței Vasilescu- Decizia luată de instanță .

„Se știe că doi ani consecutiv Guvernul literalmente a jefuit bugetele locale, șapte miliarde și ceva în 2018 și cu încă peste șapte miliarde în 2019. La ora actuală există localități unde autoritățile locale nu mai au resursele financiare de a putea plăti cheltuielile curente. Vrem să vedem o situația foarte clară, să vedem la rectificarea bugetară ce mai putem îndrepta pe final de an”, a afirmat Ludovic Orban, întrebat luni care sunt prioritățile la întâlnirea de marți cu reprezentanții aleșilor locali.

Premierul are o întâlnire, marți de la ora 17.00 la Guvern, cu reprezentanții Asociației Municipiilor din România (AMR), al cărei președinte este primarul Sectorului 3 Robert Negoiță.

Pe 5 noiembrie, AMR a solicitat Guvernului Ludovic Orban să stabilească un calendar de aprobare a Legii bugetului de stat, care să asigure intrarea ei în vigoare la 1 ianuarie 2020.

Citește și: Viorica Dăncilă: Pot sa fac lucruri bune pentru oameni

Printre solicitările Asociației este și constituirea, începând cu anul 2020, a unui Fond de creditare nerambursabilă pentru unitățile administrativ-teritoriale, astfel încât să poată fi asigurată contribuția proprie a acestora la proiectele finațate din fonduri externe nerambursabile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.