Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Ludovic Orban: 'Vom susține anticipate, dar să existe un pact politic care să dea numărul necesar în Parlament'

ludovic orban

Ludovic Orban a afirmat că PNL va susține alegerile anticipate, însă să existe un pact politic care să dea garanții că va fi întrunit numărul necesar de parlamentari, respectiv 50%, care vor vota împotriva învestirii a două guverne succesive, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Stenograme incendiare! Execuția încercată de o femeie ‘cablată’ la DNA: Dați-i dumneavoastră plicul ăsta

„Dați-mi voie să dau răspunsul președintelui Dan Barna și colegilor de la USR. E adevărat că nu am inclus toate punctele care existau în acordul nostru, dar toate stau la baza acțiunii noastre guvernamentale și parlamentare. Să nu aveți niciun fel de îndoială în privința angajamentului nostru. În ceea ce privește alegerile anticipate, am dat și un răspuns public pe chestiunea asta. În mod evident că în măsura în care va fi posibil să existe alegeri anticipate, noi vom susține aceste alegeri anticipate, dar cu o condiție: să existe un pact politic care să genereze un număr de parlamentari de 50% dintre parlamentari care să dea garanția că nu aruncăm iară țara, că o lăsăm fără guvern, dar după aia ne trezim că la învestire se învestește orice fel de guvern. Asta este o chestiune normală, firească”, a declarat Ludovic Orban, în plenul reunit de luni al Parlamentului.

Liderul PNL a adăugat că un astfel de pact politic pentru anticipate este necesar pentru a garanta că jumătate dintre parlamentari sunt de acord cu respingerea a două guverne succesive la învestitură.

Citește și: Liviu Pleșoianu îl spulberă pe Victor Ponta: Nu mai poza în victimă trădată, că e penibil și dizgrațios

„În măsura în care va exista disponibilitate pentru un astfel de acord care să ne garanteze că jumătate dintre parlamentarii români vor vota împotriva învestirii a două guverne succesive, după cădere, cu singuranță noi vom susține acest demers”, a conchis premierul desemnat.

Parlamentarii votează, la ora transmiterii acestei știri, în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului programul de guvernare și lista de miniștri propusă de PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.