Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Marii Britanii, deplasare externă majoră: Discuţii privind migranţii polonezi

Theresa May

Premierul britanic Theresa May se va deplasa joi în Polonia pentru a discuta în special despre situaţia imigranţilor polonezi din Regatul Unit, a căror soartă preocupă guvernul de Varşovia după rezultatul referendumului din iunie când britanicii au votat în favoarea ieşirii din UE, relatează AFP.

'Vom discuta probabil chestiunile privind situaţia polonezilor care trăiesc în prezent în Marea Britanie, ceea ce este cel mai important pentru noi în contextul Brexit-ului', a declarat presei premierul polonez Beata Szydlo. 'Dar vom discuta de asemenea despre cooperarea bilaterală, deoarece Marea Britanie este un partener important, strategic al Poloniei', a adăugat ea. Potrivit unui comunicat al biroului de presă al premierului polonez, în cadrul acestei vizite este prevăzută o întrevedere între cele două şefe de guvern, nefiind precizate locul şi ora întrevederii.

Comunitatea poloneză, de aproximativ 790.000 de membri, formează cel mai mare contingent din cei trei milioane de cetăţeni din UE stabiliţi în Regatul Unit, unde poloneza este chiar cea mai vorbită limbă după engleză. După mai multe luni de campanie agresivă pentru referendum în centrul căreia s-a aflat limitarea imigraţiei lucrătorilor europeni, polonezii au fost victime a numeroase incidente xenofobe vizând comunitatea lor, derapaje pe care autorităţile britanice le-au condamnat fără rezervă, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.