Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Mihai Tudose a semnat în cartea de condoleanţe deschisă la Ambasada Spaniei

mihai tudose ambasada spaniei

Premierul Mihai Tudose a semnat luni dimineață în cartea de condoleanţe deschisă la Ambasada Spaniei în România în memoria victimelor. Premierul a precizat că, în prezent, dintre cei trei români răniţi în urma atentatului de la Barcelona, unul, în vârstă de 33 de ani, se mai află internat într-un spital din Spania, cu multiple răni, dar starea acestuia e stabilă.

„Din câte am fost informat este un singur român de 33 de ani, cu un diagnostic de traumatism cranio-cerebral, cinci coaste rupte, un plămân perforat, stare stabilă, prognosticul, ştiţi, ca la medici, nu se pronunţă”, a declarat premierul.

Vladimir Putin șochează! Ce spune despre influenţa statului asupra internetului şi mass-media


Întrebat dacă se pune problema ca acesta să fie mai bine tratat în România, Tudose a spus: „Nu sunt eu medic să spun unde poate fi mai bine tratat”. 

„Putem şi ne-am oferit, am vorbit şi acum cu personalul de la Ambasada spaniolă şi cu domnul ministru al Sănătăţii (Florian Bodog - n.r.) şi cu preşedintele Casei (CNAS - n.r.), dacă poate fi tratat în România şi familia doreşte acest lucru, în regulă. Peste chestia asta se suprapune posibilitatea medicală a transportului, dacă bolnavul suportă sau nu un transport cu avionul, dat fiind acea rană la plămân. Suntem dispuşi şi pregătiţi să oferim ajutorul”, a precizat prim-ministrul.

Cel puțin 13 oameni au fost uciși și peste 100 au fost răniți în atacul terorist care a lovit Barcelona, chiar în cartierul istoric Las Ramblas, una dintre principalele atracții turistice. A fost al doilea atentat care a lovit Spania după cele care au avut loc în Madrid, în anul 2004, care au fost revendicat de o grupare afiliată Al-Qaida.

Atentatul din Barcelona a fost revendicat de Statul Islamic, fiind comis după un „model” care a fost folosit în mai multe orașe europene: o dubă a intrat în mulțime. Atacuri similare au avut loc la Nisa, Berlin, Londra și Stockholm, în toate cazurile un vehicul fiind folosit drept armă pentru a ucide oameni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.