Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul neozeelandez cere explicații Facebook după ce atacurile de la moschei au fost transmise live - Compania a eliminat 1,5 milioane de videoclipuri

Deccan Chronicle
Criminal Noua Zeelandă

Facebook Inc. a anunțat, sâmbătă seara târziu, pe Twitter, că a eliminat 1,5 milioane de videoclipuri, la nivel mondial, care au legătură cu atacul de la moscheea din Noua Zeelandă, în primele 24 de ore de la atac, transmite site-ul agenției de știri Reuters, potrivit Mediafax.

„În primele 24 de ore, am eliminat 1,5 milioane de videoclipuri ale atacului, la nivel global, dintre care peste 1,2 milioane au fost blocate la încărcare ”, au scris reprezentanții Facebook, într-un tweet, sâmbăta târziu.

Compania a mai precizat că a eliminat inclusiv toate versiunile editate ale videoclipurilor, din respect pentru persoanele afectate de aceste filmări și ca urmare a preocupărilor exprimate de autoritățile locale.

Citeste si Tariceanu cere schimbarea legii alegerilor locale, pentru a spori șansele candidaților ALDE la funcția de primar

Numărul de morți după atacul de vineri de la cele două moschei din Noua Zeelandă a crescut la 50 de persoane.

Atacatorul a transmis live atacurile pe Facebook, timp de 17 minute, folosind o aplicație destinată fanilor de sporturi extreme, iar copiile au fost distribuite de utilizatorii rețelei sociale încă multe ore după atac.

Premierul neo-zeelandez Jacinda Ardern a indicat duminică faptul că aşteaptă explicaţii din partea Facebook şi a altor reţele de socializare online cu privire la difuzarea în direct a imaginilor de la atacurile comise vineri în două moschei din oraşul Christchurch şi soldate cu 50 de morţi, transmit AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

Susţinând că există ''întrebări care necesită răspunsuri'' din partea giganţilor internetului, Ardern a precizat că a luat legătura cu directorul de operaţiuni al Facebook, Sheryl Sandberg, care a ''recunoscut ceea ce s-a petrecut în Noua Zeelandă''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.