Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Nicolae Ciucă a discutat cu reprezentantele Asociaţiei Dăruieşte Viaţă despre Spitalul de copii pentru boli grave şi traumă

Inquam Photos / Octav Ganea
Nicolae Ciuca

Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, marţi, la Palatul Victoria, cu reprezentantele Asociaţiei Dăruieşte Viaţă, Oana Gheorghiu şi Carmen Uscatu, context în care au fost analizate soluţii, inclusiv legislative, astfel încât, după finalizarea construcţiei primului Spital naţional de copii pentru cancer, boli grave şi traumă, organizaţia să se poată implica, cu toată expertiza de care dispune, în buna funcţionare a unităţii sanitare, iar acest model să poată fi replicat.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, şeful Executivului a transmis aprecierile sale faţă de eforturile depuse de asociaţie şi de toţi cei implicaţi în acest demers şi a asigurat că proiectul Noi Facem Un Spital va beneficia de sprijinul Guvernului, potrivit Agerpres.ro.

El a salutat faptul că asociaţia s-a implicat şi a reacţionat pro-activ la crizele cu care sistemul medical din România s-a confruntat în ultimii ani, contribuind la identificarea celor mai bune soluţii.

"În cadrul întâlnirii, premierul Nicolae-Ionel Ciucă a evidenţiat deschiderea faţă de identificarea unui mecanism-pilot care să faciliteze implicarea asociaţiei şi după finalizarea proiectului, pentru a menţine astfel tot avantajul competitiv creat de dotările, ideile şi strategia acestuia. Totodată, discuţiile au vizat schimbările necesare în sistemul public de sănătate, cu accent pe prioritizarea nevoilor pacienţilor şi introducerea unor noi standarde", se arată în comunicat.

La întâlnire au mai participat deputatul Alexandru Muraru, reprezentant special al Guvernului pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului şi Xenofobiei, şi Irina-Dumitriţa Solomon, secretar de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.