Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Noii Zeelande îi cere lui Elon Musk să menţină transparenţa Twitter

ABC News
jacinda ardern

Premierul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, i-a cerut marţi lui Elon Musk să rămână fidel "principiului transparenţei", în contextul în care acesta devine proprietarul reţelei de socializare Twitter, relatează DPA.

Într-un discurs susţinut la un summit naţional împotriva terorismului şi extremismului violent, ea a mai spus că încă nu s-a întâlnit cu Musk pentru a discuta despre iniţiativa 'Christchurch Call', potrivit Agerpres.

Lansată de Ardern şi de preşedintele francez Emmanuel Macron în 2019, iniţiativa a adus împreună lideri mondiali şi companii de tehnologie, printre care Facebook, YouTube şi Google, pentru a combate conţinutul terorist şi extremist online.

Twitter a fost una dintre organizaţiile care au fost "profund implicate" şi "un partener cu adevărat constructiv" în iniţiativa Christchurch Call până acum, a spus Ardern.

"Deşi nu am avut încă oportunitatea să discut direct cu dl. Musk, cred că ideea pe care aş susţine-o este că social media şi platforme precum Twitter au o responsabilitate uriaşă. Pot fi o forţă pentru democraţie, o forţă pentru conectare şi pentru a face bine. În acelaşi timp, proasta lor utilizare poate produce mult rău", a mai declarat şefa guvernului din Noua Zeelandă.

Afirmaţiile lui Ardern survin după o discurs susţinut la un summit unde a spus că iniţiativa Christchurch Call "rămâne în centrul eforturilor globale" de a elimina conţinutul terorist şi extremist violent din mediul online.

Mai sunt încă multe lucruri de făcut, inclusiv abordarea impactului asupra copiilor şi tinerilor, aspectele legate de gen şi dezvoltarea de algoritmi responsabili, a spus Ardern.

"Trebuie să facem progrese în acest domeniu, pentru a construi intervenţii eficiente care să protejeze şi să le ofere oamenilor opţiuni atât online, cât şi offline", a precizat ea.

Iniţiativa Christchurch Call a fost numită astfel după oraşul din Noua Zeelandă unde un atacator înarmat a ucis 51 de persoane în atacuri asupra a două moschei în 2019. El şi-a transmis atacurile live pe Facebook timp de 17 minute înainte ca reţeaua de socializare să elimine transmisiunea, iar fragmente din video s-au răspândit apoi rapid online.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.