Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Noii Zeelande se aşteaptă la o agravare a epidemiei de COVID-19

wikipedia.org
jacinda ardern

Neozeelandezii ar trebui să se aştepte la noi cazuri de COVID-19, a atenţionat miercuri premierul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, la o zi după decizia sa de a impune un lockdown la nivel naţional în urma apariţiei unui prim caz de origine locală din ultimele şase luni, informează AFP, potrivit Agerpres.

În timp ce miercuri au fost înregistrate şase noi cazuri, Jacinda Ardern a precizat că arhipelagul se confruntă cu varianta Delta, cea mai transmisibilă, şi că aceasta are legătură cu Australia, unde autorităţile nu reuşesc să stăvilească pandemia.

Potrivit premierului neozeelandez, creşterea rapidă a numărului de cazuri justifică impunerea unui lockdown la nivel naţional timp de trei zile, decretat marţi.

Ardern a declarat că printre noile cazuri se numără o infirmieră şi un profesor din Auckland care, date fiind profesiile lor, este posibil să fi transmis foarte repede coronavirusul.

"Ne aşteptăm la alte" cazuri, a declarat ea, în timp ce autorităţile se aşteaptă ca focarul epidemic să ajungă la 120 de cazuri, în pofida restricţiilor puse în aplicare.

Primul caz de origine locală din ultimele şase luni de contaminare cu noul tip de coronavirus a fost descoperit la un bărbat de 58 de ani. Autorităţile se străduiesc să determine modul în care acest bărbat a fost contaminat.

Carantina naţională decretată marţi, prima în ultimele 15 luni, ar urma să dureze doar trei zile. Lockdownul va dura o săptămână pentru Auckland şi pentru regiunea vecină Coromandel.

Arhipelagul Noii Zeelande a fost felicitat pe plan extern pentru gestionarea eficientă a epidemiei de COVID-19 care, până în prezent, a provocat moartea a doar 26 de persoane la populaţie de circa cinci milioane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.