Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Norvegiei, îndemn pentru copiii norvegieni: 'Când jucaţi şah sau fotbal, invitaţi-i şi pe copiii ucraineni să vi se alăture'

Inquam Photos - Octav Ganea
Inquam refugiati Isaccea

Premierul Norvegiei, Jonas Gahr Stoere, i-a îndemnat miercuri pe copiii norvegieni să-i invite pe copiii refugiaţilor ucraineni să se joace cu ei ca să se simtă bineveniţi, relatează Reuters.

Circa 14.000 de ucraineni, în cea mai mare parte femei şi copii, s-au refugiat în ţara scandinavă cu 5,4 milioane de locuitori, după începutul invaziei ruse în Ucraina, pe 24 februarie, dar guvernul de la Oslo se pregăteşte pentru sosirea a până la 100.000 de refugiaţi, potrivit Agerpres.

"Când jucaţi şah sau fotbal, invitaţi-i şi pe ei să vi se alăture", a spus Stoere într-o conferinţă de presă dedicată copiilor, la care media "adulte" nu au participat, ci doar au putut-o urmări pe internet.

Copiii au pus guvernului întrebări legate de criza din Ucraina, inclusiv "cum putem opri războiul?", "războiul se va extinde în alte ţări?", "ce este NATO?", dar şi "de ce războiul din Ucraina înseamnă mai mult decât războaiele din alte ţări?".

Premierul norvegian a explicat că, deşi toate războaiele sunt îngrozitoare, cel din Ucraina dobândeşte o semnificaţie sporită pentru că are loc în apropierea Norvegiei.

"Asta face ca lucrurile să fie foarte reale", a spus el.

Nu este prima dată când politicienii norvegieni se adresează copiilor, pe postul naţional de televiziune. Predecesoarea lui Stoere, Erna Solberg, a ţinut la rândul ei mai multe conferinţe de presă dedicate copiilor, în perioadele cele mai intense ale pandemiei de COVID-19.

Iar la alegerile locale de acum doi ani din Norvegia, liderii politici au luat parte la o dezbatere specială pe un post de televiziune consacrat copiilor, reflectare a unei tendinţe răspândite în general în Scandinavia de a trata cu seriozitate punctele de vedere ale copiilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.