Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Olandei se teme că urmează HAOSUL și la ei: Îndeamnă populația la 'compromis'

twitter.com
Mark Rutte

Premierul olandez Mark Rutte a atenţionat luni Olanda împotriva "haosului" şi divizărilor de tipul celor determinate în Marea Britanie de Brexit şi a insistat asupra importanţei compromisurilor, informează luni AFP, potrivit Agerpres.

"Compar Olanda cu un vas fragil, ţinut de cei 17 milioane de cetăţeni ai săi", a declarat Mark Rutte într-o scrisoare deschisă, de o pagină, publicată în cotidianul olandez Algemeen Dagblat. Pentru a proteja acest "vas", compromisuri sunt adesea necesare, pentru a rezolva "probleme dificile într-un mod raţional".

Premier al Olandei din 2010, Mark Rutte conduce în prezent o coaliţie guvernamentală fragilă. Există cazuri în societatea noastră "când vasul a fost abandonat", a constatat el.

"Uitaţi-vă la Marea Britanie. Acolo, politicienii au uitat ceea ce au realizat împreună", a estimat Rutte, în opinia căruia britanicii se confruntă în prezent cu un "veritabil haos".

Citește și: Scandal la nivel înalt, în Marea Britanie - Theresa May îl atacă dur pe Tony Blair, care cere un nou referendum

Mark Rutte a fost primul lider care a primit-o pe şefa guvernului britanic Theresa May săptămâna trecută, când aceasta a demarat consultări cu lideri europeni pentru a încerca să obţină asigurări suplimentare cu privire la acordul asupra Brexit. Premierul olandez se numără, de asemenea, printre cei care au susţinut-o pe May în timpul celui mai recent summit de la Bruxelles.

Mark Rutte i-a atenţionat cu toate acestea pe cetăţenii olandezi împotriva oricărei iniţiative menite să încurajeze ieşirea Olandei din UE, dând ca exemplu Brexitul şi "pagubele considerabile" ale acestuia pentru Marea Britanie.

Citește și: Respins de Klaus Iohannis, Ilan Laufer a fost numit consilier onorific al premierului Viorica Dăncilă

Olanda urmăreşte cu îngrijorare evoluţiile în separarea dintre britanici şi UE, prevăzută să aibă loc la 29 martie 2019, Marea Britanie fiind un partener comercial cheie pentru Olanda.

Potrivit observatorilor, această scrisoare deschisă marchează începutul campaniei lui Mark Rutte, liderul liberalilor din partidul VVD, pentru alegerile europene şi regionale din Olanda, prevăzute pentru anul viitor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.