Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul olandez Mark Rutte: 'Ţările de Jos îşi fac datoria în faţa agresiunii ruse în Ucraina'

the Guardian
Mark Rutte

Premierul olandez Mark Rutte a efectuat luni o vizită la Vilnius şi Varşovia pentru a da asigurări acestor capitale din Europa de Est că ţara sa ''îşi face datoria'' în faţa agresiunii ruse în Ucraina, relatează AFP.

''Cu privire la Ucraina, ne facem datoria. De exemplu prin asigurarea primirii refugiaţilor ucraineni. Desfăşurăm avioane de luptă pentru a proteja spaţiul aerian al Poloniei şi al altor ţări NATO în Europa de Est'', a declarat Rutte presei la Varşovia, după întâlnirea sa cu omologul său polonez Mateusz Morawiecki.

''Guvernul olandez a acceptat recent, la cererea NATO, să prelungească misiunea de poliţie aeriană până la sfârşitul lunii martie'', a adăugat el, citând, de asemenea, întărirea contingentului olandez în Lituania şi trimiterea unei baterii de rachete Patriot în Slovacia, precum şi pregătirea, în colaborare cu Franţa, a unei prezenţe consolidate în România, potrivit Agerpres.ro.

Dar, în Lituania, au apărut divergenţe între constatarea sa realistă conform căreia nu există o ''procedură accelerată'' pentru candidatura Ucrainei la UE şi poziţia gazdei sale, preşedintele Gitanas Nauseda, care a cerut ca Ucraina să primească ''un mesaj foarte clar privind statutul său de candidat''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.