Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Orban, anunț de ULTIMĂ CLIPĂ privind creșterea vârstei de pensionare în România

Inquam Photos / Octav Ganea
Klaus Iohannis Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, referitor la proiectul anunțat de Raluca Turcan privind creșterea vârstei de pensionare până la 70 de ani, că va fi opțiunea oamenilor dacă vor să se pensioneze sau să își continue activitatea încă cinci-șapte ani.

Citește și: Andrei Caramitru, propunere INCENDIARĂ: toți pensionarii cu venituri peste 1200 de lei să fie obligați să plătească asigurări de sănătate

„Subiectul ăsta s-a născut din decizia Guvernului de a nu mai permite cumularea pensiei cu salariul în instituții publice. Sigur că există un punct de vedere destul de clar al nostru că ar fi bine să se dea posibilitatea în anumite domenii, educație, cultură, sănătate, unde oamenii au capacitatea efectivă de a exercita profesiile și la o vârstă mai mare decât vârsta de pensionare, să se dea posibilitatea ca să își continue activitatea o bună perioadă de timp, cinci-șapte ani de zile, fără să mai fie nevoie de decizia unui conducător de instituție, director de școală. Să fie opțiunea oamenilor”, a declarat Ludovic Orban, după discuțiile purtate cu Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Premierul precizează că Guvernul nu a decis, încă, o dată pentru a reglementa printr-un proiect acest lucru.

„E un punct de vedere, nu am stabilit momentul în care vom emite o reglementare în acest sens. Este vorba de o chestiune opțională, nu de o creștere a vârstei de pensionare. Dacă omul dorește să își continue activitatea profesională încă o perioadă de timp să poate să facă lucrul acesta”, a subliniat Orban.

Raluca Turcan a declarat, miercuri, că există un proiect care prevede posibilitatea angajaților să opteze pentru a lucra până la vârsta de 70 de ani, dar a apreciat că România nu este pregătită pentru acest lucru.

Ludovic Orban a explicat anunțul vicepremierului, afirmând că e o temă în discuție prin care, după vârsta de pensionare, anumite categorii de oameni să poată lucra fără să fie condiționați de decizii administrative.

Mai mulți social-democrați au criticat ideea Executivului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.