Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Orban anunţă câţi români s-au întors în ţară în ultimele luni - Măsuri pentru integrarea în piaţa muncii

vama

Premierul Ludovic Orban a declarat luni seara, într-o conferinţă de presă, că din februarie până în prezent, aproape 1,3 milioane de români s-au întors în ţară.

"Din 23 februarie, în România s-au întors 1.279.000 de cetăţeni, cei mai mulţi din ţări europene cu un număr mare de cazuri de infectare", a declarat Orban. Premierul a afirmat că România a introdus sute de mii de persoane în carantină sau în izolare la domiciliu, ceea ce a întârziat şi, ulterior, au limitat răspândirea comunitară a coronavirsului. "Foarte puţine ţări au avut curajul să ia asemenea măsuri", a precizat premierul.

Potrivit premierului, din estimările oficiale, între 300.000 şi 350.000 de cetăţenei îşi caută un loc de muncă, existând riscul de creştere a şomajului la 6%.

Întrebat dacă în România s-ar putea adopta măsuri precum cele din alte ţări, cu privire la un venit minim garantat, Orban a precizat că "cea mai bună formă de protecţie socială este să aibă un loc de muncă", motiv pentru care Guvernul doreşte să stimuleze investiţiile, astfel ca forţa de muncă disponibilă să fie integrală pe piaţa muncii.

Ludovic Orban s-a mai referit la programe pentru fermierii începători, programe pentru zilieri, dar şi despre despăgubiri care urmează să fie acordate fermelor afectate de secetă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.