Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Orban critică dur autorităţile care au intervenit în cazul vasului cu 14.000 de ori: 'Trebuie demişi'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Ludovic Orban guvern

Ludovic Orban critică dur autorităţile locale care au intervenit în cazul naufragiului vasului care transporta 14.000 în Portul Midia. Premierul cere demiterea unor şefi de instituţii, în frunte cu şefii Direcţiei Sanitat-Veterinare Constanţa.

"Deși miniștrii și instituțiile cu atribuții au dat dispozițiile necesare, reacția reprezentanților din teritoriu a fost o reacție care mi-a arătat paralizia și delăsarea, incapacitatea de a face față unei situații care necesită o intervenție foarte bine pusă la punct. Nu vreau să treacă acest eveniment fără ca cei vinovați să fie demiși din funcție. Îi cer ministrului de Interne să efectueze o analiză a activității prefectului, a Inspectoratului pentru Situații de Urgenţă. Ministrul Transporturilor, sunt reponsabili acolo care nu și-au făcut datoria și care trebuie demiși.

Fostul președinte ANSVSA a torpilat intervetia și măsurile care trebuiau luate. Este inadmisibil ca medici din ONG-uri să se implice în salvarea oilor, iar DSV să nu aibă capacitatea să asigure o permanenţă în schimburi a unor medici. Îi voi cere domnului președinte ANSVSA să facă rapid o anchetă și să demită conducerea DSV și să verifice cu mare atenție legalitatea tututor operațiunilor care s-au desfășurat acolo", a declarat Orban, în deschiderea şedinţei de Guvern.

După patru zile de intervenții, salvatorii au reușit să aducă la mal doar 230 oi care se aflau pe vasul răsturnat în Portul Midia. Nava eșuată în largul Portului Midia era încărcată cu aproximativ 14.000 de ovine în momentul tragediei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.