Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Orban îl acuză pe Streinu-Cercel şi îl scuză pe Nelu Tătaru: Noi explicaţii despre demiterea lui Adrian Streinu-Cercel

Digi24
orban-tataru

Ludovic Orban revine cu noi explicaţii despre demiterea profesorului Adrian Streinu-Cercel. Premierul inventează însă declaraţii inexistente ale medicului, în vreme ce declaraţiile explicite ale ministrului Sănătăţii sunt scuzate.

"Domnul Cercel a fost schimbat din funcția de președinte al comisiei anti-Covid, în urma mai multor declarații publice. Ultima declarație a fost inacceptabilă. Declarația cu așa-zisul plan propus, în care se vorbea inclusiv de ruperea de familii, acestea sunt lucruri inacceptabile. Să nu mai vorbesc de alte măsuri cuprinse în așa-zisul plan. Comunicarea de criză, din partea unei persoane cu o funcție importantă, sunt extrem de grave, produc efecte emoționale, afectează psihic categorii ample de persoane. Este o măsură de bun-simt care a fost luată. Domnul Cercel a mai făcut declarații cu privire la testarea în masă, care ar fi creat percepții false. Nu a fost nimic personal. Și astăzi, la reuniunea consiliului de suport tehnico-științific, a fost și domnul Cercel. Vom colabora și pe mai departe", a declarat Orban la Antena 3.

Doar că profesorul Adrian Streinu-Cercel nu a făcut declaraţii publice despre carantinarea persoanelor peste 65 de ani, ci doar a întocmit, în urmă cu două luni, un plan de prevenţie în care se vorbea despre izolarea la domiciliu. Documentul nu era public. În schimb, după ce i s-au citit declaraţii explicite făcute de ministrul Nelu Tătaru şi secretarul de stat Horaţiu Moldovan despre carantinarea pensionarilor, premierul a negat că persoanele în cauză ar fi declarat ce au declarat.

"Îmi daţi nişte declaratii pe care probabil le-aţi căutat foarte mult şi le-ati scos probabil dintr-un anumit context. Domnul ministru se referea la tratarea cazurilor uşoare, care s-ar putea face intr-un hotel", a declarat Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.