Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Republicii Moldova, Ion Chicu, cere prelungirea stării de urgenţă sanitară

ion chicu

Premierul Republicii Moldova, Ion Chicu, s-a pronunţat pentru prelungirea stării de urgenţă sanitară după 30 iunie, în condiţiile creşterii cu peste 20% a numărului de infectări săptămânale cu noul coronavirus, pe fondul relaxării restricţiilor impuse de pandemie, anunță romania-actualitati.ro.

Autorităţile au raportat în total 14.200 de cazuri de contaminare şi 476 de decese, inclusiv în rândul personalului medical.

Comisia Națională pentru Sănătate Publică se va întruni marți, 23 iunie, în ședință și va discuta extinderea stării de urgență. Premierul Ion Chicu a semnalat că săptămâna trecută, numărul de îmbolnăviri a fost cel mai mare de la începutul pandemiei în Republica Moldova.

Citește și: VIDEO! Tânăr bătut și încătușat de polițiști live pe Facebook: ‘Trebuie să purtați mască de protecție și mănuși’

"Este clar că o dată cu reluarea activităților economice pe plan mondial și la noi, numărul acestor cazuri creşte şi este important ca sistemul medical să facă față acestei provocări", declarat premierul Ion Chicu.

Potrivit premierului, după ce a fost majorat numărul de locuri în spitale, în prezent, acestea sunt ocupate în proporţie de 50%, dar a accentuat că este deficit de personal medical, care este extenuat.

Pe de altă parte, Primăria Chișinăului, unde sunt cele mai multe cazuri de COVID, a anunțat că în spitalele strategice municipale sunt ocupate 600 de paturi din numărul total de 672 de locuri și că paturi sunt tot mai puține.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.