Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Republicii Moldova, Ion Chicu s-a întâlnit cu ambasadorul SUA la Chișinău: dicuțiile au vizat relațiile bilaterale

gov.md
Ion Chicu și Dereck J. Hogan

Trimisul special al AGERPRES, Cristian Lupaşcu, transmite: Premierul Republicii Moldova, Ion Chicu, a avut marţi o întrevedere cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chişinău, Dereck J. Hogan, a anunţat executivul de la Chişinău.

Potrivit unui comunicat transmis de guvern, "discuţiile au vizat cadrul actual al relaţiilor bilaterale, inclusiv subiectele prioritare, precum desfăşurarea la 15 noiembrie al celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale", fiind apreciat "efortul guvernului în organizarea unui proces electoral corect şi democratic".

"Prim-ministrul a menţionat că guvernul continuă să fie concentrat pe realizarea Planului de Acţiuni pentru 2020-2023 şi atingerea obiectivelor de dezvoltare a ţării, stabilite de cadrul naţional strategic. Prioritar, executivul va continua măsurile pentru dezvoltarea unei economii durabile şi incluzive, prin modernizarea infrastructurii'', se menţionează în comunicat, care adaugă că acţiunile pentru asigurarea sănătăţii cetăţenilor, în contextul situaţiei epidemiologice, rămân o prioritate.

Citește și: Ultimele știri de la Ministerul Sănătății - Care este starea de sănatate a medicului-erou de la Piatra Neamț

Totodată, Ion Chicu a informat despre progresele în procesul de încheiere a unui nou program cu Fondul Monetar Internaţional.

"La rândul său, ambasadorul SUA a încurajat Guvernul să continue eforturile pentru realizarea reformelor, care au drept scop final îmbunătăţirea nivelului de trai al populaţiei. Pe această cale, diplomatul a dat asigurări că SUA este un partener de durată al Republicii Moldova şi este gata în continuare să ofere sprijinul necesar ţării noastre", se mai arată în comunicatul transmis de Guvernul de la Chişinău.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.