Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița: Încă nu am decis dacă vom solicita armament letal de la partenerii noștri externi

captura Facebook
Natalia Gavrilița

Autoritățile Republicii Moldova urmează să decidă dacă va solicita armament letal de la partenerii săi externi, inclusiv NATO. Declarația a fost făcută de premierul Natalia Gavrilița în cadrul unei emisiuni de la postul public de televiziune, conform deschide.md.

Șeful cabinetului de miniștri a declarat că statutul de neutralitate pe care îl are R. Moldova trebuie apărat. Potrivit ei, deși cetățenii R. Moldova, susțin neutralitatea, asta nu înseamnă că, ”în condiții de amenințări și provocări, nu ar trebui să investim în capacitățile noastre”.

”De aceea, am venit cu solicitări la partenerii noștri cu solicitări pentru asistență inclusiv non-letală, pentru asistență în întărirea capacităților noastre la frontieră, pentru IGSU și, evident, discutăm cu țările partenere despre alte tipuri de asistență. Deocamdată, este o discuție generală, suntem la etapa unde încercăm să decidem care vor fi solicitările noastre, dacă vom solicita asistență militară letală sau nu” a menționat Gavrilița.

Anterior, și președintele Parlamentului, Igor Grosu, a declarat că R. Moldova trebuie să-și fortifice domeniul Apărării în ciuda statutului de neutralitate, întrucât ”neutralitatea nu este o decorație care se pune pe perete”. El a declarat că autoritățile de la Chișinău vor accepta și ajutorul ”țărilor prietene”, dar și cel din cadrul parteneriatelor pe care le are R. Moldova cu alte state pe această filieră.

Iar ministrul de Externe, Nicu Popescu, a declarat într-un interviu pentru Radio Europa Liberă că Guvernul R. Moldova dezbate dacă să accepte sau nu arme letale oferite de țări NATO pentru a întări capacitatea de apărare, dar nu s-a luat încă o decizie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.