Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Republicii Moldova, vizită fulger la București. Ce a discutat cu Nicolae Ciucă

gov.md
natalia gavrilita

Premierul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, a participat, vineri, la reuniunea interministerială convocată de prim-ministrul Nicolae Ciucă, la Palatul Victoria, pentru optimizarea traficului la frontiera cu Ucraina și Moldova.

„Alături de prim-ministrul României, a fost prezentă la reuniunea interministerială, care a inclus toate instituțiile competente pentru a găsi soluții la fluidizarea traficului, în special cel de marfă, la granița cu R. Moldova și Ucraina, chiar Natalia Gavrilița, prim-ministru al Republicii Moldova. Cei doi prim-miniștri au avut un schimb de opinii legat de nevoia de a găsi soluții cât mai funcționale, în contextul în există o serie de puncte de trecea frontierei, la Albița, dar și la Galați puncte roșii”, spune Dan Cărbunaru, potrivit Mediafax.

El spune că, în urma discuțiilor, șeful Poliției de Frontieră și reprezentanții altor instituții au plecat spre Albița, unde se vor întâlni cu omologii din Republica Moldova pentru a găsi soluții la fața locului.

„O altă măsură care va ușura reducerea presiunii este organizarea fluxurilor de mărfuri în funcție de încărcătură. Camioanele goale vor fi dirijate către Oancea, unde sunt valori de trafic mai reduse. (...) Premierul a dispus tuturor instituțiilor care se regăsesc în punctele de trecere un program permanent, șapte zile din șapte, 24 de ore din 24. (...) MApN va trimite un bac suplimentar la Isaccea. (...) La frontiera de nord vor fi deschise două noi puncte de trecere, la Vicovul de Sus și la Rahovăț”, conchide Cărbunaru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.