Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Republicii Moldova, vizită în Ucraina

pavel filip

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, efectuează luni o vizită în Ucraina, la invitaţia omologului său ucrainean Volodimir Groisman, având programată cu această ocazie o întrevedere cu preşedintele ţării gazdă, Petro Poroşenko, relatează presa de peste Prut, potrivit Agerpres

Pe agenda discuţiilor figurează relaţiile economice bilaterale, protejarea mediului pe râul Nistru, rezolvarea conflictului transnistrean şi supravegherea comună a frontierei.

Premierul atacat dur la România TV: Stă la masă cu interlopii


Anterior, primul ministru moldovean declarase că autorităţile de la Chişinău sunt deschise pentru un dialog constructiv şi dinamizarea parteneriatului dintre cele două state.

Stenograme INCENDIARE Băsescu, despre dosarul Revoluției: Ne doare capul


Aceasta este prima vizită a premierului Pavel Filip la Kiev după accederea preşedintelui prorus Igor Dodon la putere la Chişinău. 

După ce în campanie a provocat iritarea autorităţilor ucrainene cu afirmaţia sa că peninsula Crimeea este "de facto' a Rusiei, Dodon a spus că vrea ca Ucraina să fie una din primele destinaţii ale vizitelor sale în străinatate ca preşedinte. 

Serghei Orlov, primul secretar al Ambasadei Ucrainei la Chişinau, a declarat pentru postul de radio Europa Liberă săptămâna trecută că "nu este planificată vreo vizită a preşedintelui moldovean Igor Dodon la Kiev".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.