Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul sârb Ana Brnabic: Construim fabrica de vaccinuri pentru că ne face una dintre cele mai de succes ţări din Europa şi pentru a-i ajuta pe alţii

Agerpres
Ana Brnabic

Serbia construieşte o fabrică de vaccinuri pentru că doreşte ca cetăţenii săi să fie pe deplin protejaţi în faţa noului tip de coronavirus şi a unor virusuri similare pe viitor, precum şi pentru a putea ajuta oamenii din regiune, din Europa şi din întreaga lume, a declarat luni premierul sârb Ana Brnabic, informează Tanjug.

Brnabic a răspuns astfel unui reporter care a întrebat-o de ce are Serbia nevoie de o fabrică de vaccinuri acum şi de ce guvernul a alocat 16 milioane de euro din buget în acest scop. "Fiindcă noi gândim proactiv", a spus ea.

De asemenea, guvernul sârb vrea să se asigure că toţi cetăţenii săi vor fi în siguranţă dacă o a treia doză de vaccin anti-COVID-19 va fi necesară peste un an sau doi, a explicat Brnabic.

Construim această fabrică "şi pentru că ne gândeam la asta atunci când luptam pentru aceste vaccinuri şi pentru că aceasta ne face una dintre cele mai de succes ţări din Europa şi pentru a-i putea ajuta şi pe alţii", a declarat premierul Serbiei.

"În cazul în care nu va fi necesară producţia acestui tip de vaccinuri, această fabrică va rămâne o investiţie cu adevărat bună ce se va baza tot mai mult pe biotehnologie, pe ştiinţa bioinformaţiei şi pe producţia diferitor medicamente şi vaccinuri împotriva a tot ce ar putea surveni în viitor", a adăugat ea.

"Aceasta va fi o investiţie în viitor, dacă nu pentru a combate coronavirusul, atunci pentru altă luptă", a subliniat Brnabic.

Un avion cu 100.620 de doze de vaccin Pfizer-Biontech donate Republicii Cehe de Serbia a decolat luni dimineaţa de pe aeroportul Nikola Tesla din Belgrad, în prezenţa premierului sârb şi a ambasadorului ceh în Serbia, scrie Agerpres.ro.

Pe 20 mai, guvernul sârb a decis să doneze 100.000 de doze de vaccin Republicii Cehe, ca gest de solidaritate cu cetăţenii cehi în lupta împotriva noului tip de coronavirus. Înainte de aceasta, în timpul unei vizite oficiale la Praga, preşedintele sârb Aleksandar Vucic a oferit această donaţie premierului ceh Andrej Babis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.