Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Serbiei, Aleksandar Vucic, l-a invitat pe Dacian Cioloș la el în țară

Aleksandar Vucic

Premierul Serbiei, Aleksandar Vucic, l-a invitat pe prim-ministrul Dacian Cioloş în timpul întâlnirii de joi, de la Timişoara, să viziteze anul viitor Serbia, când le vor fi împărţite manuale în limba română copiilor de etnie română din ţara vecină.

''Doresc să spun că Dacian Cioloş a avut o discuţie foarte deschisă despre minorităţile naţionale, despre învăţarea limbii române în şcoli, despre manualele în limba română. Îl invităm să vină anul viitor în vizită în Serbia, când le vom oferi elevilor manualele (...)'', a spus Vucic într-o declaraţie de presă.

Citește și: Nu ai mai văzut așa ceva: Acesta e CEL MAI RAPID CAMION din lume / VIDEO

Potrivit premierului sârb, sunt două situaţii diferite, respectiv, cea din Voivodina, unde sunt 11 judeţe cu populaţie română şi unde ''românii acolo sunt mulţumiţi şi nu există probleme'' şi cea din Serbia de Est.

''Unde am avut anumite probleme, astăzi nu este totul rezolvat datorită relaţiilor dintre cele două biserici, în Serbia de Est, şi în primul rând am discutat (cu premierul Cioloş, n.r.) că nu avem probleme cu cine şi ce limbă vrea să înveţe. În acea zonă, dacă premierul Cioloş va fi interesat, vom merge împreună şi vom da manuale în acea zonă şi o să rezolvăm problema profesorilor care să predea limba română acolo'', a adăugat Vucic.

Citește și: ADN-ul uman conține mult ADN non-uman: Cât de mare e partea de animal din oameni

Aleksandar Vucic a mai subliniat importanţa, pentru partea sârbă, a trecerii la un orar nonstop la Punctul de Frontieră Nakovo-Lunga, care acum are orar limitat, doar pe timp de zi.

În altă ordine de idei, premierul sârb a punctat faptul că în ţara sa se face un studiu de fezabilitate pentru construcţia unei autostrăzi între Vîrşeţ-Vatin-Timişoara, localitatea Vatin fiind la 10 km de Belgrad, scrie agerpres.ro.

Citește și: China a deschis FABRICA DE ȚÂNȚARI: 20 de milioane de insecte vor fi eliberate săptămânal! Iată motivul

''Avem 1,3 miliarde de euro. Vom chema investitori români. Vom chema şi investitori sârbi să investească în România şi români în Serbia (...)'', a mai afirmat Vucic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.