Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul sloven Janez Jansa are COVID-19

Dnevnik
Janez Jansa

Premierul conservator al Sloveniei, Janez Jansa, a anunţat miercuri că a fost testat pozitiv la coronavirus, într-un moment de recrudescenţă a pandemiei în această ţară, după o explozie a cazurilor având legătură cu varianta Omicron, mai contagioasă, transmite AFP.

''Timp de doi ani, am evitat cu succes coronavirusul. Dar ieri (marţi - n.r.), cei doi copii ai mei şi-au făcut un autotest care s-a dovedit pozitiv (...) şi, din nefericire, astăzi este rândul meu'', a scris Jansa pe Twitter.

Premierul sloven a transmis că are ''simptome moderate'' pentru moment şi că va trebui să se izoleze pentru şapte zile, potrivit regulilor în vigoare care nu impun confirmarea infecţiei printr-un test PCR, potrivit Agerpres.

Jansa a fost acuzat de opoziţie de o proastă gestionare a pandemiei, care a făcut peste 6.000 de morţi la o populaţie de 2 milioane de locuitori, o rată relativ ridicată prin comparaţie cu cele ale altor ţări din Uniunea Europeană.

Slovenia înregistrează totodată una dintre cele mai scăzute rate de vaccinare din Europa, doar 57% din populaţie primind până în prezent cel puţin două doze de vaccin.

Totuşi, după un vârf de infectări, numărul îmbolnăvirilor a scăzut puternic în ultimele zile, notează AFP. Miercuri au fost înregistrate ceva mai mult de 5.000 de cazuri în 24 de ore, faţă de 20.000 de cazuri acum o săptămână.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.