Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul suedez va merge vineri în vizită în Ungaria înainte de votul asupra aderării ţării sale la NATO

Svenska
Ulf Kristersson

Premierul suedez Ulf Kristersson se va întâlni vineri la Budapesta cu omologul său ungar Viktor Orban, cu trei zile înainte de votul Parlamentului ungar privind aderarea Suediei la NATO, a anunţat marţi guvernul de la Stockholm, relatează AFP şi Reuters.

"Apărarea şi cooperarea în materie de securitate" se vor afla pe ordinea de zi a acestei întâlniri, a precizat guvernul suedez într-un comunicat.

Ungaria, ultima ţară din NATO care nu a ratificat aderarea Suediei la Alianţa Nord-Atlantică, se pregăteşte să se pronunţe luni prin vot în Parlament asupra acestei chestiuni, conform unei cereri formulate marţi de partidul de guvernământ, Fidesz.

Orban i-a cerut în ianuarie lui Kristersson să vină în vizită în Ungaria pentru a discuta despre aderarea Suediei în NATO.

Oficialul suedez a acceptat invitaţia, însă a respins ideea de "negocieri" şi "cereri" în acest dosar.

Viktor Orban şi Ulf Kristersson vor discuta, de asemenea, despre viitoarea preşedinţie ungară a Uniunii Europene şi despre agenda strategică a UE, potrivit comunicatului guvernului suedez.

După invadarea Ucrainei de către Rusia, Suedia şi-a anunţat în mai 2022 candidatura la NATO, în acelaşi timp cu Finlanda, devenită în aprilie 2023 cel de-al 31-lea membru al acestei organizaţii, după ce toţi membrii săi i-au ratificat aderarea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.