Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Tudose, replică ironică la ameninţările vicepremierului rus Rogozin: 'Are treaba lui...'

rusia romania

Mihai Tudose răspunde ironic la ameninţările vicepremierului rus Dmitri Rogozin, după ce România i-a interzis avionului în care se afla acesta să intre în spaţiul aerian. Premierul român afirmă că nu doreşte să poarte un dialog cu oficialul rus.

"Nu ştiu despre ce e vorba. A comentat ceva domnul Rogozin... Noi îi răspundem şi ne trezim în dialog cu el acum. Are treaba lui, noi ne vedem de treaba noastră", a declarat Tudose, într-un interviu pentru Agerpres.

Vezi şi: Decizie SURPRIZĂ a vicepremierului rus Rogozin: Amenințările la adresa României au DISPĂRUT

Ambasadorul Moscovei la Bucureşti şi-a manifestat din nou îngrijorarea şi a spus că sistemul de la Deveselu ar fi ''un risc potenţial'' pe care Rusia nu îl poate ignora. Mihai Tudose nu intră nici în această discuţie şi respinge tema în stilul caracteristic. "Am înţeles. Nimic nou. Spune acest lucru de foarte multă vreme", a precizat premieru.

Pe de altă parte, premierul a vorbit în interviul pentru agenţia naţională de ştiri despre CSAT, care s-a reunit pentru aprobarea Planului de înzestrare a Armatei. Astfel, în vederea revitalizării industriei de Apărare, Guvernul vrea să cheltuie o cât mai mare parte a bugetului pentru Apărare pe tehnică produsă în România.

Vezi şi: Mihai Tudose REACȚIONEAZĂ la acțiunile DNA în Guvern: 'Înțeleg că doi oameni au făcut ceva'

"Industria de Apărare este un domeniu sensibil şi noi l-am considerat, şi când eram ministru la Economie, şi acum, ca un domeniu prin intermediul căruia economia României să se poată revitaliza. Şi s-au obţinut şi rezultate. Este în plin proces de reorganizare şi cu investiţii majore şi, da, are legătură foarte mult şi cu înzestrarea Armatei, fiindcă încercăm ca dintre noile achiziţii ale Armatei cât mai multe să fie produse în România sau să aibă şi componente din România. Domnul ministru Fifor acum a preluat ceea ce am început din 2017. Şi semne bune sunt foarte multe", a mai explicat premierul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.