Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul tunisian, despre fostul președinte: 'Dacă Ben Ali este bolnav, poate reveni' în ţară

Tunisia

Premierul tunisian Youssef Chahed, candidat la preşedinţie, a declarat că îi va permite fostului preşedinte Ben Ali, exilat în Arabia Saudită de la îndepărtarea sa de la putere în 2011, să se întoarcă acasă dacă zvonurile privind starea sa critică de sănătate sunt adevărate, relatează AFP, potrivit Agerpres.

''Voi da undă verde pentru întoarcerea lui. Este un caz umanitar. Dacă este bolnav, după cum arată zvonurile, se poate întoarce în ţara sa ca oricare alt tunisian ", a spus Chahed joi seară pentru televiziunea Hannibal TV. ''Dacă vrea să se întoarcă pentru a fi înmormântat aici, eu dau undă verde'', a repetat el.

Citește și: Viorica Dăncilă i-a executat azi! Pe cine a dat afară din Guvern

Mounir bin Salha, avocat autoproclamat al lui Zine el Abidine Ben Ali, a declarat joi că preşedintele demis se află "în stare critică". El a negat apoi zvonurile privind un deces, afirmând pentru radio Oxygčne FM: ''Nu este mort, dar sănătatea lui este proastă. A ieşit din spital şi în prezent se tratează acasă. Starea lui de sănătate se stabilizează''.

Zine el Abidine Ben Ali, care a condus Tunisia cu mână de fier timp de 23 de ani, a fost îndepărtat de la putere de o revoltă populară care a lansat o tranziţie democratică în ţară şi a marcat începutul primăverii arabe în regiune. El a fugit pe 14 ianuarie 2011 în Arabia Saudită, unde locuieşte de atunci cu familia sa.

Citește și: EXCLUSIV Tribunalul București spune că ministrul Justiției a încălcat legea

În 2018, după un proces în contumacie pentru ucidere din culpă, abuz de putere, deturnare de fonduri, el a fost condamnat în absenţă la mai multe pedepse cu închisoarea, între care unele pe viaţă.

Şapte milioane de tunisieni sunt chemaţi să voteze duminică în cadrul celui de-al doilea scrutin al alegerilor prezidenţiale libere din istoria lor, după o campanie care lasă un întreg suspans cu privire la deznodământul scrutinului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.