Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Tusk susține că UE va anunța deblocarea fondurilor pentru Polonia

tusk donald

Reprezentanții Comisiei Europene vor anunța vineri că Bruxelles-ul a deblocat fondurile de redresare pentru Polonia, a declarat, joi, premierul de la Varșovia, Donald Tusk, în fața parlamentului, conform mediafax.

"Mâine (vineri - n.r.) vom auzi de la reprezentanții Uniunii Europene că Polonia a avut în sfârșit deblocate fondurile Planului național de redresare", a declarat Donald Tusk în fața parlamentului de la Varșovia, potrivit Reuters.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, intenționează să viziteze Varșovia vineri, împreună cu premierul belgian Alexander De Croo.

Fostul guvern polonez al partidului naționalist Lege și Justiție (PiS) a fost implicat într-o dispută cu UE în legătură cu reformele judiciare și cu presupusa erodare a standardelor statului de drept, ceea ce a dus la înghețarea a miliarde de euro din fondurile UE pentru Polonia.

Noul guvern pro UE condus de Tusk s-a angajat să recâștige accesul la acești bani prin consolidarea statului de drept, dar se confruntă cu rezistență din partea susținătorilor PiS, inclusiv a președintelui Andrzej Duda și a unor judecători.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.