Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Ungariei, Orban Viktor, vine la Băile Tușnad, să vorbească despre problemele Europei

Viktor Orban

Premierul Ungariei, Orban Viktor, este aşteptat azi la Universitatea de Vară de la Băile Tușnad (Bálványos), județul Harghita, unde va vorbi despre viitorul Europei, dar și despre chestiuni economice şi tematici legate de soarta Bazinului Carpatic, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Reprezentanții organizatorilor Universității de Vară de la Băile Tușnad au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că în cadrul manifestării vor fi abordate teme care prezintă interes pentru maghiarii din Transilvania.

”Încercăm și în acest an să abordăm la Universitatea de Vară de la Băile Tușnad (Bálványos) temele de actualitate ale vieţii politice şi publice care prezintă interes pentru maghiarii din Transilvania. Vor avea loc mai multe dezbateri care tratează viitorul Europei, inclusiv cel al Europei Centrale şi de Est, dar vor fi popularizate şi probleme de politică naţională, chestiuni economice şi tematici legate de soarta Bazinului Carpatic. Sâmbătă, va vorbi despre aceste teme și premierul Ungariei, Orban Viktor, care va susține o conferință comună cu şi europarlamentarul Tokes Laszlo, preşedintele CNMT, al cărei moderator va fi Nemeth Zsolt, președintele Comisiei de politică externă a Parlamentului Ungariei. Vor mai participa la Băile Tușnad, printre alții, și vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, miniștri ai Guvernului de la Budapesta, lideri ai PPMT și PCM, dar și parlamentari și primari ai UDMR, universitari și episcopi maghiari”, au spus sursele citate.

Potrivit acestora, au fost transmise invitații și unor demnitari români care, însă, au declinat participarea la Universitatea de Vară de la Băile Tușnad.

”Cu toate acestea, vor fi şi invitaţi români la universitatea de vară, alături de diverşi politicieni, analişti şi jurnalişti europeni, care au confirmat participarea lor, cum ar fi Radu Carp, Mihai Răzvan Ungureanu, Ioan Stanomir”, a precizat organizatorii.

Pe lângă dezbateri și conferințe, la Universitatea de Vară de la Băile Tușnad vor fi organizate și concerte susține de artiști și trupe precum Ruzsa Magdi şi Deak Bill Gyula împreună cu Hobo, Maszkura és a Tücsökraj, Honeybeast, Tankcsapda, Naza, Vad Fruttik, Transylvanium, Ocho Macho şi Bagossy Brothers Company.

Cea de-a 29 ediție a Universității de Vară şi a Taberei Studenţești de la Băile Tușnad (Bálványos) se va desfăşura între 24 şi 29 iulie, evenimentul fiind organizat de Fundaţia Pro Minoritate din Ungaria, Consiliul Tineretului Maghiar din România și CNMT.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.