Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Ungariei Viktor Orban a participat la sfinţirea bisericii celei mai noi congregaţii reformate din România

EurActiv
Viktor Orban

Premierul Ungariei, Orban Viktor, şi-a continuat duminică vizita în Cluj, participând la slujba de sfinţire a bisericii reformate din comuna Floreşti, recent construită.

Viktor Orban a sosit duminică în comuna Floreşti, aflată în apropierea municipiului Cluj-Napoca, însoţit de episcopul reformat al Ardealului, Kato Bela, precum şi de preşedintele Comisiei de politică externă a Parlamentului de la Budapesta, Nemeth Zsolt. Aceştia au participat, alături de aproximativ 300 de enoriaşi, la slujba de sfinţire a bisericii.

Citește și: Cozmin Guşă, dezvăluiri despre generalul Iulian Vlad: Ce spune consultantul politic

Potrivit reprezentanţilor Eparhiei Reformate a Ardealului, ridicarea bisericii a costat 3,5 milioane de lei, sumă din care 2,36 milioane de lei au fost au fost asigurate de către Guvernul de la Budapesta prin Fondul Bethlen Gábor.

Potrivit presei locale de limbă maghiară, s-a decis construirea bisericii din localitatea Floreşti după ce la recensământul din 2011 peste 1.000 de locuitori ai comunei s-au declarat maghiari reformaţi. Aceasta este cea mai tânără congregaţie reformată din ţară, alcătuită în majoritate din clujeni mutaţi în Floreşti. Înainte de acest aflux de maghiari reformaţi către Floreşti, comuna număra doar 40-50 de enoriaşi reformaţi, anunță Agerpres.

Premierul Ungariei se află de sâmbătă într-o vizită în judeţul Cluj, unde a participat la câteva acţiuni dedicate împlinirii a 500 de ani de la Reforma protestantă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.