Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că va trimite propunerile la Comisia Europeană până la finalul săptămânii

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă a declarat că va trimite către Comisia Europeană propunerile pentru funcția de comisar european, Dan Nica și Gabriela Ciot, până la sfârșitul acestei săptămâni. Premierul a precizat că nu l-a informat încă pe Klaus Iohannis, pentru că mai întâi vrea să transmită propunerile la CE.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Viorica Dăncilă, întâmpinată de protestatari la Ploiești: 'Ghița e în Serbia/ Nu ne mai alungați tinerii'

V-a cerut Ursula von der Leyen să vă consultați cu președintele Iohannis și să existe un consens pe comisarul european?

„Nu, nu mi-a vorbit de un consens cu președintele dar e normal să informez președintele. Nu am informat încă președintele României. Înainte să trimit propunerea către Comisia Europeană”, a afirmat Viorica Dăncilă, marți, la Parlament, întrebată dacă președintele ales al CE Ursula von der Leyen i-a cerut să se consulte cu Klaus Iohannis pentru a fi în consens cu privire la nominalizarea noului comisar european.

Chestionată când va trimite propunerile către Comisia Europeană, șeful Executivului a răspuns: „Cred că până la sfârșitul săptămânii”.

Președintele PSD a anunțat, marți, după ședința Comitetului Executiv, că Dan Nica rămâne propunerea pentru funcția de comisar european, iar dacă se cere, social democrații au și o propunere de rezervă, o femeie, respectiv pe Gabriela Ciot, secretar de stat la MAE.

Citește și: Dincă bagă anchetatorii ÎN SPERIEȚI: Criminalul din Caracal are tendințe sinucigașe

Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) a Parlamentului European a decis, luni, prin vot, că Rovana Plumb și Laszlo Trocsanyi nu sunt apți pentru funcția de comisar european. Comisia a trimis o scrisoare către președintele PE.

Ursula von der Leyen, preşedintele-ales al Comisiei Europene, a cerut luni României şi Ungariei să propună „persoane adecvate” şi care să corespundă portofoliilor alocate, avertizând că în caz contrar ar putea solicita alte propuneri. Aceasta „aşteaptă noi nume” din partea României şi Ungariei, a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene citat de site-ul Politico.eu.

Viorica Dăncilă a declarat că va merge „de îndată” la consultările de miercuri cerute de președintele Klaus Iohannis, pe subiectul comisarului european din partea României. Premierul a adăugat că aceeași expresie o folosește șeful statului când vine vorba de numirea miniștrilor.

Președintele Klaus Iohannis a invitat-o pe Viorica Dăncilă miercuri, la consultări, pe tema nominalizării persoanei pentru funcția de membru al Comisiei Europene, a anunțat Administrația Prezidențială.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.