Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Viorica Dăncilă a fost la Blaj, la ceremonia de beatificare a celor șapte episcopi greco-catolici martiri de către Papa Francisc

Viorica Dăncilă Sorina Pintea Răzvan Cuc

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a participat, azi, la serviciul liturgic și la ceremonia de beatificare a celor șapte episcopi greco-catolici martiri, pe Câmpia Libertății de la Blaj.

Ceremonia religioasă a avut loc într-un cadru istoric, unde, la 1 decembrie 1918, episcopul greco-catolic Iuliu Hossu, viitor cardinal, beatificat de către Papa Francisc, asistat de episcopul ortodox de Caransebeș, Miron Cristea, viitor patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, a citit Actul unirii Transilvaniei cu patria mamă.

Citește și: IT-iștii îi răspund lui Orban! ‘Mesajele politicienilor pot crea instabilitate într-un domeniu deja ‘afectat puternic de modificările fiscale’ ‘

La Blaj, Sfântul Părinte a avut o întâlnire simbolică cu comunitatea de romi de aici, gest menit să amplifice mesajul de înlăturare a prejudecăților și discriminării, în favoarea unei atitudini tolerante și a concentrării eforturilor la nivelul întregii societăți pentru sprijinirea și integrarea armonioasă a acestor persoane.

Citește și: Ion Cristoiu face un top al politicienilor! ‘Ponta accepta să se întoarcă la PSD sau chiar să devină preşedintele Camerei cu ajutorul PSD devenea el monstrul’ .

Prezența prim-ministrului Viorica Dăncilă la acest moment al vizitei Sanctității Sale în România este un semn al aprecierii deosebite pe care Guvernul României o acordă dialogului inter-religios și inter-confesional, al promovării pluralismului religios și a culturii libertății religioase, precum și a promovării unor politici publice echilibrate și democratice în domeniul vieții religioase.

Premierul României susține măsuri care permit implicarea cultelor religioase în societate prin numeroase proiecte sociale, educaționale, culturale și de spiritualitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.