Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Viorica Dăncilă, anunț pentru companiile de ridesharing înaintea ședinței de Guvern

Premierul Viorica Dăncilă, a declarat, joi, la începerea ședinței de Guvern, că va fi discutată soluția pentru organizarea și funcționarea activității de servicii alternative de transport.

”Vom discuta astăzi în Guvern, în prima lectură, soluția legislativă pentru organizarea și funcționarea activității de servicii alternative de transport, după un complex proces de consultare publică cu toți cei interesați și parcurgerea etapelor legale și procedurale.”, a declarat premierul, conform Mediafax.

Citește și: Daniel Zamfir lansează NUCLEARA: Pe listele AEP sunt 700.000 de persoane în plus față de datele INS

Viorica Dăncilă a declarat că soluția avută în vedere va asigura transportul pasagerilor și încurajarea concurenței loiale.

”Pentru prima dată reglementăm acest tip de transport de persoane, care funcționază prin intermediul unor platforme digitale și la care apelează tot mai mulți cetățeni. Soluția pe care o avem în vedere va asigura transportul pasagerilor în condiții de siguranță și accesul acestora la cât mai multe acțiuni astfel încât încurajarea concurenței loiale și relația corectă între cerere și ofertă să ducă la servicii de calitate”, a adăugat Viorica Dăncilă.

Autorizarea administrativă va fi valabilă pe o perioadă de trei ani pentru platformele digitale, cât și pentru operatorii de transport alternativ.

”Vom crea un sistem unitar de reglementare a activităților de transport alternativ care funcționează prin intermediul unor platforme digitale prin autorizarea administrativă a acestora pe o perioadă de trei ani, atât în ce privește platformele digitale, cât și operatorii de transport alternativ”, a declarat Viorica Dăncilă.

Proiectul de Ordonanță de Urgență, după ce primește avizul din partea Consiliului Economic şi Social (CES) va fi adoptat, a anunţat, miercuri, ministrul Transporturilor.

Aproximativ 300 de taximetriști au protestat, marți, în Piața Constituției, faţă de proiectul de ordonanţă privind activitatea de ridesharing, despre care spun că e o formă mascată de a face concurență neloială taximetriștilor, cu nerespectarea mai multor legi în vigoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.