Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Viorica Dăncilă, vizită oficială, vineri, la Praga

Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă efectuează, vineri, o vizită oficială la Praga, la invitaţia omologului său din Republica Cehă, potrivit agerpres.ro.

Citeste si Viorica Dăncilă, despre dezvoltarea UE - Încrederea oamenilor se poate pierde într-o clipă

"Vizita răspunde necesităţii relansării dialogului politic româno-ceh, îndeosebi la nivel înalt, intensificării eforturilor părţilor de coordonare a propriilor poziţii pe teme relevante, precum şi extinderii şi adâncirii cooperării dintre România şi Republica Cehă, în scopul atât al generării de valoare adăugată în plan bilateral, cât şi al promovării mai eficiente a intereselor comune, cu precădere în cadrul UE. Republica Cehă este un partener tradiţional al României în Europa Centrală şi de Est. Caracterul special al relaţiilor româno-cehe este construit pe repere istorice şi consolidat, în prezent, de calitatea de membru al NATO şi UE a ambelor state", se arată într-un comunicat de presă remis de Guvern.

Potrivit sursei citate, programul vizitei include întrevederi cu înalte oficialităţi ale ţării gazdă - premierul Andrej Babis, preşedintele Camerei Deputaţilor, Radek Vondracek, şi preşedintele Senatului, Jaroslav Kubera.

"Discuţiile vor viza aspecte legate de intensificarea interacţiunii politice, strângerea în continuare a legăturilor economice şi imprimarea unei noi dinamici proiectelor sectoriale româno-cehe. Se vor concentra, totodată, pe modurile de raportare a părţilor la principalele dosare aflate în negociere la nivelul Uniunii Europene şi pe modalităţile de sprijinire de către Republica Cehă a obiectivelor, priorităţilor şi demersurilor cheie ale Preşedinţiei române a Consiliului UE", mai arată comunicatul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.