Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premiul Prinţesa Asturias pentru Arte 2021 va fi atribuit miercuri

Radiocable.com
Premiul Prinţesa Asturias

Premiul Prinţesa Asturias pentru Arte 2021, la care optează 59 de candidaţi de 24 de naţionalităţi, va fi atribuit miercuri şi va fi primul dintre cele opt decernate anual de Fundaţia care poartă numele moştenitoarei Coroanei Spaniei şi care organizează anul acesta cea de-a 41-a ediţie, relatează EFE.

La fel ca anul trecut, în contextul crizei sanitare impusă de pandemia de COVID-19, membrii juriul se vor reuni prin videoconferinţă, potrivit agerpres.ro.

Premiul pentru Arte va fi urmat de cel pentru Comunicare şi Ştiinţe Umane, în data de 19 mai; Ştiinţe Sociale, pe 26 mai; Sport, la 2 iunie; Literatură, la 9 iunie; Cooperare Internaţională, la 16 iunie; Cercetări Ştiinţifice şi Tehnice, pe 23 iunie şi Concordie, pe 29 şi 30 iunie.

Premiul Prinţesa Asturias pentru Arte a fost atribuit anul trecut ex aequo compozitorilor italian Ennio Morricone - decedat câteva luni mai târziu la 91 de ani - şi american John Williams, care au semnat coloanele sonore ale unora dintre cele mai cunoscute filme din toate timpurile.

În ediţiile anterioare, printre laureaţii premiului Prinţesa de Asturias pentru Arte s-au aflat Peter Brook, Martin Scorsese, Francis Ford Coppola, Michael Haneke, Norman Foster, Woody Allen, Paco de Lucía, Vittorio Gassmann, William Kentridge sau Bob Dylan, printre alţii.

Anul trecut au fost recompensaţi cu Premiile Prinţesa de Asturias personalul sanitar spaniol pentru eforturile de combatere a COVID-19 (Concordie), poeta canadiană Anne Carson (Literatură) şi matematicienii Yves Meyer, Emmanuel Candes, Ingrid Daubechies şi Terence Tao (Cercetare Ştiinţifică şi Tehnică).

Lista a fost completată de Târgul Internaţional de Carte din Guadalajara şi al Hay Festival of Literature &Arts (Comunicare şi Ştiinţe Umane), economistul turc Dani Rodrik (Ştiinţe Sociale), pilotul Carlos Sainz (Sport), şi de Alianţa Mondială pentru Vaccinuri - GAVI (Cooperare Internaţională).

Fiecare premiu Prinţesa de Asturias constă dintr-o reproducere a statuetei concepute de Joan Miro - simbol reprezentativ al premiului - un cec în valoare de 50.000 de euro, o diplomă şi o insignă. Ceremonia de înmânare a premiilor se desfăşoară în mod tradiţional în luna octombrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.