Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preot acuzat de pedofilie, arestat pe aeroportul din Londra

jurnaldevrancea.ro
catuse

Un preot catolic britanic, acuzat de justiţia din ţara sa de abuzuri sexuale asupra copiilor, a fost arestat duminică, la aeroportul Luton din Londra, după o fugă care a durat 5 ani, a anunţat poliţia, citată de agenţia France Presse, transmite agerpres.ro

Andrew Charles Kingston Soper, 72 ani, a fost arestat la sosirea din Kosovo şi a fost imediat încarcerat, el fiind acuzat de mai multe abuzuri sexuale comise între anii 1972 şi 1986.

Un puternic taifun se îndreaptă spre Tokyo: Trenuri oprite și 400 de zboruri anulate


Arestarea sa pune capăt unei lungi bătălii judiciare între Regatul Unit şi Kosovo. 

Preotul britanic fusese arestat în luna mai în Kosovo, unde se ascundea, în baza unui mandat european de arestare emis de Marea Britanie. El se găsea de atunci în detenţie, dar, în urmă cu două săptămâni, justiţia kosovară refuzase pentru a doua oară să îl extrădeze. 

Kosovo susţinea că "acuzaţiile care făceau obiectul erau aproape de a deveni caduce".

Informație dureroasă despre Victor Ponta: abia acum s-a aflat



Nu sunt clare la acest moment circumstanţele întoarcerii preotului, şi anume dacă aceasta este rodul unui acord cu Kosovo sau dacă bărbatul a revenit la Londra pe cont propriu. 

Preotul a fugit de autorităţi de la punerea sa în libertate sub cauţiune în 2011 şi înainte de a fi inculpat pentru abuzuri sexuale asupra copiilor, fapte care vin din perioada în care el era profesor la şcoala 'St Benedict', o instituţie catolică privată din vestul Londrei. Soper este acuzat de a fi abuzat cinci dintre elevii săi. 

Ca urmare a unui raport britanic independent, care a difuzat detalii despre 21 de incidente legate de abuzuri comise de preoţi între 1970 şi 2010, şcoala 'St Benedict' a prezentat scuze şi a acceptat recomandări pentru o schimbare fundamentală în maniera sa de funcţionare cu scopul de a proteja mai bine copiii pe viitor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.