Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preotul Visarion Alexa, despre vaccin: 'Nu-l pune pe Dumnezeu să mestece în mămăligă în locul tău'

Radu Pop
Facebook.com
Visarion Alexa

Credinţa şi ştiinţa au mers mână în mână de-a lungul istoriei. Una nu a exclus-o pe alta, ba mai mult decât atât, împreună au salvat vieţi, a spus preotul Visarion Alexa, joi, la Antena 3.

"Există o vorba românească foarte potrivită: Nu-l pune pe Dumnezeu să mestece în mămăligă în locul tău. Cere-i lucrurile imposibile. De vreme ce ai posibilitatea să te păstrezi sănătos, trebuie să faci asta. Să nu-i cerem lui Dumnezeu să se ocupe el de toate lucrurile, pentru că avem la îndemână multe instrumente să ne păstrăm sănătatea și să îi protejăm pe cei din jurul nostru.

Biserica întotdeauna a susținut medicii și medicină, dar și știință. Poate uneori au fost în divergente, nu au fost într-o simfonie totală. Dar și religia și știință, oneste amandoua, au fost mereu pentru binele omului.

Omul trebuie să fie în prim-plan. Iar acolo unde omul suferă sau i se întâmplă ceva, acolo se întâmplă un eșec de fapt. De aceea, trebuie să credem în puterea științei, în puterea medicilor.

Trebuie să avem nădejdea că vom trece peste acest moment greu, vom reveni la viață noastră liniștită și calmă, cu toți cei dragi.

Trebuie neapărat să facem ceva pentru acești oameni care suferă și mod nepregătiți. Se moare foarte repede de COVID și aproape că nu ai timp să faci ceva concret pentru omul respectiv, să îl ajuți, fie și sufletește”, a declarat acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.