Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Presa austriaca acuză mâna Rusiei în Parlamentul României

cursdeguvernare.ro
omv

O nouă măsură fiscală pune în pericol proiectul de miliarde de euro al OMV și Petrom „Neptun Deep” iar oamenii din interior suspectează influența Rusiei în fundal, notează Kurier.

În sfârșit, totul ar fi fost pe drumul cel bun. În România, blocajele fiscale pentru producția offshore au fost relaxate anul trecut, iar OMV intenționează să dea în vară undă verde proiectului de amploare „Neptun Deep” din Marea Neagră. Dezvoltarea uriașelor rezerve de gaze aflate în jur de 170 de kilometri în largul coastei României are prioritate, a subliniat CEO Alfred Stern. În timpul unei vizite la Stern în noiembrie 2022, președintele Klaus Iohannis a cerut ca o decizie să fie luată înainte de sfârșitul anului și miliardele eliberate.

Pentru proiect sunt planificate patru miliarde de euro, care ar fi un pas mare pentru independența Europei de gazul Rusiei. Dar acum „Neptune Deep” este amenințată cu sfârșitul înainte ca totul să înceapă cu adevărat.

Parlamentarii români au adoptat, în Camera Deputaților, un amendament prin care vor forța OMV să plătească contribuția de solidaritate. Astfel, strict în baza situațiilor financiare din anul precedent, companiile care nu au obținut minimum 75% din cifra de afaceri din activități vizate de contribuția de solidaritate să fie obligate să plătească contribuția.

Amendamentul a fost votat cu 178 de voturi ”pentru”, 71 de ”abțineri” și 3 voturi au fost ”prezent nu votez”. Parlamentarii de la AUR și USR s-au abținut de la vot.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.