Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Presa de stat din Rusia face o dezvăluire ȘOC: Ce avertisment i-a dat Vladimir Putin lui Bush, cu două zile înainte de atentatele de la 11 septembrie

11 septembrie

Vladimir Putin l-a avertizat pe fostul său omolog american, George W. Bush, asupra unui iminent atac terorist, și asta chiar cu două zile înainte de producerea atentatului din 11 septembrie 2001, a susținut un fost analist CIA, potrivit https://stirileprotv.ro.

Despre acest episod a scris George Beebee, în cartea sa publicată în această săptămână, cu titlul „Capcana rusească: Cum războiul nostru din umbră cu Rusia s-ar putea transforma într-o catastrofă nucleară”.

Citește și: SURSE Turul 2 în Senat: planul forțelor anti-PSD

Vladimir Putin l-a sunat pe George Bush, cu două zile înainte de atentat, să-i spună că serviciile de informații rusești au identificat semnale clare privind o campanie teroristă incipientă, „ceva aflat de mult în pregătire” în Afganistan.

Deși se știe de ani buni că Washington a fost informat de Moscova cu privire la un posibil atac – oficiali din serviciile rusești au vorbit despre asta la scurt timp după 11 septembrie - cartea lui Beebee sugerează că avertismentul nu s-a limitat doar la schimbul de date între serviciile de informații ale celor două puteri, ci chiar că Bush a fost avertizat de Putin personal, susține RT, organ de propagandă al Rusiei.

În plus, liderii politici americani au fost avertizați de spionii britanici, dar și CIA și FBI au atras atenția asupra pericolului unor atacuri teroriste.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.